Nepal na de aardbeving….

Artists for Nepal

De actie ‘Artists for Nepal’ is een groot succes geworden. Bijna alle kunstwerken zijn verkocht. Tot op het laatste moment werd er via het internet geboden, op 6 Juli sloot de termijn. Toen stond de teller op een ongelooflijk bedrag van € 55.000.
AfNepalDit bedrag zal worden besteed aan het opknappen van de ‘Bagmati Promenade’. In September zal daartoe overleg worden gevoerd in Kathmandu met Kanak Mani Dixit, die als voorzitter ven de Gurans Tulip Foundation een samenwerking heeft met de verschillende groeperingen (Ghuti’s), die het beheer voeren over de heiligdommen langs de Bagmati.

We houden u op de hoogte.
Klik hier voor meer details.

 

Welcome to Nepal

Deze week is een poster-actie gestart op de stations van Amsterdam, Utrecht en Schiphol, met medewerking van Exterion Media, in samenwerking met Snowleopard Adventures in Den Haag.
De Nepalese Ambassade in Brussel heeft een bedrag ter schikking gesteld om dit mogelijk te maken, een ander deel werd gefourneerd door de ‘Samenwerkende Nepalezen in Nederland’ (Dutch Nepal United). De actie duurt een maand, zie ook http://www.nepal.nl/welcome-to-nepal/.

IMG_4039Uiteraard is de bedoeling om de aandacht voor Nepal te verleggen van ‘aardbeving’ naar ‘toerisme’. Nepal is (weer) veilig, er zijn schitterende trekgebieden zoals de Annapurna, Everest, en verder naar het westen en oosten. Het aantal bezoekers aan Nepal is kleiner dit jaar, de ticketprijzen zijn lager dan voorheen en het aantal vluchten van Schiphol naar Nepal is hoger dan ooit. Dus… grijp uw kans voor een betaalbare en rustige reis naar Nepal!IMG_4040

 

Sponsor Diner

Op 14 Oktober zal er een groot Sponsor Diner worden georganiseerd door de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging – NKBV, in samenwerking met het Consulaat Generaal van Nepal en ‘Dutch Nepalese United‘.  Plaats: PLLEK in Amsterdam-noord.
CaptureMevrouw Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, zal aanwezig zijn en vertellen over haar haar bezoek aan Nepal in Juli. Voorst voeren een aantal bekende klimmers het woord.
De opbrengst van dit diner zal worden gebruikt om het klim-toerisme in Nepal, dat een knauw heeft gekregen, nieuw leven in te blazen. Over een doeltreffende methode wordt momenteel overleg gevoerd.

Noteer dus alvast: 14 Oktober, Sponsordiner Nepal. Nadere informatie volgt via dit medium en op de site van de NKBV.

 

Shock Safe Nepal

Een team van vijf Master-studenten uit Delft gaat dit najaar gedurende twee maanden onderzoek doen naar betere bouwtechnieken, waarbij de traditionele Nepalese bouwstijl ‘aardbevingsbestendig’ gemaakt kan worden.

SSN

De studenten komen uit verschillende afstudeerrichtingen, zodat een ‘integrale’ aanpak is verzekerd. Zij schrijven op hun Facebook pagina: “Ons doel is om een visie te ontwikkelen over de bouwmethodes die geschikt zijn om Nepal op een veilige en passende manier weer te herbouwen, met het oog op toekomstige bevingen. Deze eerste verkenningsmissie zal resulteren in bevindingen waar toekomsite multidisciplinaire teams van de TU Delft op kunnen voortborduren.”

Zie voor hun belevenissen: Shock Safe Nepal

 

8 thoughts on “Nepal na de aardbeving….”

  1. KUNST VOOR NEPAL
    Kunstenaar Harry van den Broek heeft in de jaren ‘80 vier keer door Nepal getrokken en Nepal heeft zijn hart gestolen. Harry is afgestudeerd aan de kunstacademie ¨ St. Joost¨ in Breda en werkt sindsdien als schilder, tekenaar, graficus, illustrator en als monumentaal ontwerper en is bekend van menig ontwerp van het Corso te Zundert. Hij adviseert en coördineert bij inrichtingen van kantoren en maakt wandschilderingen.
    Naar aanleiding van de aardbevingen in april en mei j.l. stelt hij een schilderij beschikbaar. Dit is zijn bijdrage aan onze schoolprojecten die door de aardbevingen getroffen zijn.
    Om kans te maken op dit prachtige unieke schilderij koop je een of meerdere loten en zo steun je onze stichting om de beschadigde scholen in Nepal weer veilig te maken na de vreselijke aardbevingen, zodat de kinderen weer veilig les krijgen.
    Een lot kost €15,-. Doneer je € 5,- meer dan krijg je een extra lot.
    Het schilderij is met passe-partout 120 bij 100 cm. Wij gaan uit van een minimaal bedrag; onder dit bedrag gaat het schilderij niet weg maar worden de gekochte loten omgezet in donaties.
    Koop nu een lot door minimaal € 15,00 over te maken op:
    Rekeningnummer NL85 ABNA 0 59 59 23 186
    t.n.v. Stichting Namaste o.v.v. ‘Schilderij ‘
    4 oktober stopt de loterij en zal de gelukkige winnaar van het schilderij bekend gemaakt worden.

  2. Fijn dat er zoveel activiteiten zijn voor Nepal . Ze hebben nog veel geld nodig om het voor vele mensen weer een beetje bewoonbaar te maken .

  3. Fijn dat er toch nog zoveel initiatieven zijn, op het nieuws hoor je niets meer, alsof alles weer normaal zou zijn.
    zelf ga ik volgende maand weer netty, stichtind aayam Nederland

  4. What an excellent idea of the “poster-actie” ! Restoration of the tourism and its further development are inevitably needed for Nepal’s overall economic development. Thanks to all the stakeholders associated with this project.

  5. Het kan nog lang duren voordat alles weer hesteld is maar Nepal blijft nog steeds een van de mooiste landen ter wereld. Ik wil iedereen aanraden er eens te gaan kijken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *