Economy Class

Premier Bhattarai vliegt Economy Class naar New York, om de vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen.
Is dit een teken van ‘symbool politiek’? Ongetwijfeld, maar het wordt geapprecieerd, evenals het feit dat Bhattarai zijn eigen e-mails leest – ‘time permitting’. Zijn adres heeft hij openbaar gemaakt: bhattaraibaburam@gmail.com.
(We hopen dat deze Nieuwsbrief geen Distributed Denial of Service (DDoS, in de vorm van een Mailbomb) voor Gmail tot gevolg heeft.)

 

(Tip: klik op de afbeeldingen in deze Nieuwsbrief om ze op ware grootte te zien).

2021

125

 

 

 

Seized Properties

Een andere vorm van symbool-politiek van de Maoïsten is de mededeling dat ze alle ‘seized properties’ zullen teruggeven aan de rechtmatige eigenaren.
De afgelopen vele jaren hebben de ‘kaders’ – in een aanvankelijk oprecht bedoelde poging om het bezit van rijke renegaten onder het proletariaat te verdelen – de hand gelegd op zaken als land, huizen en auto’s. De goede bedoelingen sloegen echter snel om in pure diefstal.
Landloze hadden plotseling land, huizenbezitters zagen hun (buiten)huis door arme families bewoond, Pajero’s en Landcruisers wisselden onder dwang van eigenaar zonder dat politie of rechter hiertegen in het geweer kwamen. Wetteloosheid tijdens de ‘insurgency’ liet de situatie onveranderd, tot op de dag van vandaag.
Zal hier nu verandering in komen?

10

De ‘appetizer’ in het midden van de tekst belooft echter weinig goed: ‘We obtained the land in return for blood. We cannot return the land unless revolutionary land reform is introduced.’

555556

 

Competitiveness Index

Er is nog veel te doen voor de nieuwe regering, mede getuige de Global Competitiveness Index, opgesteld door het World Economic Forum (WEF) :

1

Op de Index ontbreekt een maat voor ‘veiligheid’.
Wat te doen in geval van brand, bijvoorbeeld?

100

Het goede nieuws is dat ‘De Muis’ is gevangen:

101

(Tip: klik op de afbeeldingen om ze op ware grootte te zien).

3 thoughts on “Economy Class”

  1. De introductie van de krantenknipsels verlevendigt de vormgeving van de nieuwsbrief, maar we blijven hierdoor wel wat meer verstoken van de scherpe analyses van vroeger… blijft Nepal Nieuws ook ons lokale krantenlezers aan Nepalese Zijde trouw met Eigen Interpretaties?
    Hartelijke Groet!

  2. Dank voor het commentaar. Gekozen werd voor meer ‘eigen interpretatie door de lezer’, maar ‘redactioneel commentaar’ zal zeker de pagina’s blijven kleuren.

  3. Beste Samenstellers van het Nepal Nieuws

    Wij lezen altijd met veel interesse jullie Nepal Nieuws en zijn extra geinteresseerd omdat we familie banden in het Tibetaanse Vluchtelingen Dorp Tahiling in Pokhara hebben.
    Dank voor al jullie werk en ga zo door! Esmeralda en Theo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *